FAQ -Vejledning

Kom igang med at bruge VueOn

Indlæs medarbejdere/deltagere fra CSV fil

For at indlæse deltagere i dine undersøgelser fra en fil, skal du have gemt den i CSV format.

Du kan få Excel til at gemme for dig i det rigtige format - du skal have kolonnerne 

FirstName, LastName, Email og Department i din fil - rækkefølgen betyder ikke noget.
 
Eksempel på Excel fil med deltagere
 
Gem filen som CSV ved at eksportere:
 
Excel eksport til CSV

 


Skift logo og tilpas e-mail skabelon

Sæt dit eget præg ved at ændre logo - under profilen kan du uploade logo for din virksomhed. Logoet skal have størrelse 170 x 35 pixel for at vises rigtigt. Når dine medarbejdere klikker på link i e-mail vil de se dit logo øverst i spørgeskema portalen.

Hvis du vil ændre på e-mail skabelonerne gøres det også under profilen nederst i fanen e-mail skabeloner. Indsæt fx virksomheds navn eller en større opfordring til deltagelse. 


Tilføj kollega som bruger

For at tilføje en kollega eller medarbejder, som skal kunne udsende og administrere undersøgelser gå til profilsiden (klik person ikonet i højre hjørne).

  1. På fanen "Inviter bruger" nederst på siden klik på tilføj.
  2. Angiv e-mail på den bruger som skal have adgang.
  3. Når brugeren logger ind første gang, bliver han/hun spurgt om adgang skal tilføjes - klik ja.
  4.  Nu kan brugeren skifte til din organisation ved klik på "Skift adgang" under person/profil ikonet.

Vejledning til at forstå undersøgelsesresultater

 

VueOn rapportens inddeling

forsiden finder du titel på målingen, virksomhed, afdeling/team, periode for undersøgelse, antal medarbejdere i afdelingen/teamet og deltagerprocenten.

Under målingen finder du beskrivelse af, hvilken måling rapporten omhandler og lidt om formålet med denne måling.

Under indsatsområder finder du en matrix, der viser et samlet overblik over risiko og påvirkning på baggrund af målingens resultater og risikovurderinger.

Under sammenfatning finder du resultater af målingen inddelt i de temaer, der er i den enkelte måling.

Under undersøgelsesresultater finder du resultater for hvert tema og hvert spørgsmål under temaet listet uden opsummering på resultat, risikovurdering og handleplan. Denne kan med fordel kan bruges som dialograpport til medarbejderne.

Under detaljerede resultater finder du resultater for hvert tema og hvert spørgsmål under temaet listet med opsummering på resultat, risikovurdering og handleplan.

 

Forstå resultatet

Ved målinger indeholdende 5 punkt skala for svarmuligheder, fx “enig / uenig skala” og “i høj grad / i ringe grad skala” er grundlaget for resultatet at;

  • hvis der er svaret “meget enig” eller “enig”, tæller det som et positivt resultat.
  • hvis der er svaret “hverken enig eller uenig”, “uenig” eller “meget uenig”, tæller det som et negativt resultat.
  • hvis der er svaret “i meget høj grad” eller “i høj grad”, tæller det som et positivt resultat.
  • hvis der er svaret “i nogen grad”, “i ringe grad” eller “slet ikke”, tæller det som et negativt resultat.

 

Når medarbejderne svarer middel / neutral i en 5 punkt skala, er der grund til at være opmærksom på medarbejdertilfredsheden. Som minimum bør det undersøges nærmere, hvad årsagen er til at medarbejderne ikke svarer klart positivt, ligesom det kalder på styrket ledelseskommunikation og dialog med medarbejderne. Derfor tæller denne kategori med i negative resultater.

 

På baggrund af ovenstående principper vil du i rapporten – under sammenfatning, undersøgelsesresultater og detaljerede resultater - se to grafer afbilledet;

  • den grønne graf viser procenten af positive resultater
  • den røde graf viser procenten af negative resultater

I VueOn Web-app kan du som administrator og leder også dykke ned i besvarelserne og se resultatet angivet i antal istedet for procent.

 

Forstå risikovurderingen

Risikovurderingen er foretaget således at;

  • lav risiko = viser at minimum 80 procent af medarbejderne har svaret positivt
  • moderat risiko = viser at fra og med 56 procent og op til og med 79 procent af medarbejderne har svaret positivt
  • høj risiko = viser at maksimum 55 procent af medarbejderne har svaret positivt

 

Lav risiko:

Når samlet set 80 procent af medarbejderne har svaret positivt, er der en lav risiko for medarbejderutilfredshed. Der er grundlag for at fortsætte nuværende praksis, men dog fortsat løbende monitorere og evaluere medarbejdertilfredsheden. Det betyder ikke, at organisationen ikke kan skabe forbedringer med medarbejdernes tilfredshed og tilknytning til arbejdspladsen for øje.

 

Moderat risiko:

Når samlet set 56-79 procent af medarbejderne har svaret positivt, er der en moderat risiko for medarbejderutilfredshed. Der er grund til at være opmærksom, analysere resultaterne grundigt og overveje om der skal igangsættes forbedringer, herunder om der skal iværksættes en medarbejder inddragende proces. Som minimum anbefales det at medarbejderne præsenteres for resultatet af målingen ved et møde, hvor der afsættes tid til dialog og fælles reflektion over resultatet.

 

Høj risiko:

Når samlet set 55 procent af medarbejderne og derunder har svaret positivt, er der en høj risiko for medarbejderutilfredshed. Der er grund til at analysere resultaterne grundigt og sikrer, at der igangsættes forbedringer. I den forbindelse bør der iværksættes en medarbejder inddragende proces, der tager sit udgangspunkt i en præsentation af målingen for medarbejderne ved et møde, hvor der afsættes tid til dialog og fælles refleksion over resultatet. Det anbefales, at der udfærdiges et opfølgningsskema med en plan for handling og tiltag.

 

OBS Ift. Sammenfatninger / temaer: Udfaldet af målingen kan være, at medarbejderne samlet set har lav risiko for medarbejderutilfredshed, hvad angår et tema som indeholder flere spørgsmål. Men samtidig at de på et enkelt spørgsmål under dette tema har moderat eller høj risiko for medarbejderutilfredshed. I dette tilfælde bør der tages stilling til, om der skal iværksættes handling ift. dette enkelte spørgsmål.

 

Anbefaling til handlingsplan

Punkterne under Handlingsplan er anbefalinger og altså kun vejledende.

Listen med anbefalinger til handlingsplan er ikke udtømmende. Ligesom man som organisation kan finde, at listede handlinger ikke er relevante eller er forsøgt og ikke skal gentages.

Det anbefales, at man i den enkelte organisation afdækker behovet for handlingsplan ud fra konkret kendskab til virksomhedens historik, strategi, værdier og kultur, det fælles ledelsesgrundlag og det enkelte teams medarbejder og opgave sammensætning. 

Hvis der er moderat eller høj risiko for medarbejderutilfredshed, anbefaler vi i alle tilfælde, at ledelsen inddrager medarbejderne i resultaterne, så der i fællesskab kan reflekteres over udfordringer og forbedringsmuligheder - herunder hvilke konkrete handlinger og tiltag, der kan gøre en forskel for teamet og virksomheden.

 

Her på hjemmesiden har vi iøvrigt samlet en række værktøjer til, hvordan du kan arbejde videre. Heriblandt finder du udkast til en mødedagsorden og et opfølgningsskema, som du med fordel kan bruge til medarbejderproces og handleplan.

Du vil ligeledes finde en liste over samarbejdspartnere, som kan kontaktes, hvis det vurderes, at jeres virksomhed og teamet har behov for en konsulentstyret proces, medarbejderudvikling, kurser og lignende.

 

 

Jeg har ikke en Microsoft konto

 

Du kan ikke registrere dig på VueOn uden en Microsoft konto, men det er heldigvis meget nemt at oprette en konto og det koster ikke noget.

Du kan oprette med din eksisterende e-mail eller oprette en ny e-mail til formålet.

Se her hvordan Sådan opretter du Microsoft konto

Eller hop direkte til oprettelse hos Microsoft her Opret Microsoft konto